Pseudovetenskap


Stor nyhet! Senaste nytt! Lystring, lystring!
Vet ni om att det på vanliga finska gräsmattor växer en art av gräs som har exeptionellt läkande effekt? Gräset, som heter Amorbus Fastikus Casedrus, är egentligen inte en regelrätt gräsart utan ett barrträd i miniatyr. Den kännetecknas av sin lite mossgröna färg och söta doft av medelhavsstrand. Det växer främst i de sydliga delarna av landet längs med kusten där den salthalitga luftfuktigheten är som störst. Det är en långsamt växande art och ofta hinner man inte uppfatta Amborbus bland de andra gräsarterna, som växer snabbare, innan man klipper gräsmattan. Den har dock en stark doft och på en nyklippt gräsmatta kan man tydligt känna igen den.
Alla har upplevt lugnet som sväper genom kroppen när man ligger på en gräsmatta och tittar mot himlen.  Sannolikt är det Amorbus lugnande effekt man känner, som sänker både blodtryck och stimulerar produktionen av seretonin i kroppen. Amorbus har även en rad andra dokumenterat läkande effekter. Den vidgar blodkärlen i lungorna och ökar de vita blodkropparna. Lapparna har använt Amorbus som naturläkemedel i flera sekel. Den aktiva substansen i Amorbus är Nitrikaliumciklat eller Ni3-Kl54-C2. Samma substans finns också i olika mossor som växer i bergssluttningarna i Tibet. Forskning visar att de tibetanska getterna klarar sig så bra på den syrefattiga höjden tack vare Amorbus påverkan på lungorna.
Myndigheterna har känt till Amorbus läkande egenskaper redan länge, men på grund av binande avtal med kommersiella läkemedelsföretag som har patent på traditionella och kostnadsineffektiva läkemedel försöker man förhindra eller stoppa användningen av Amorbus. Bland annat genom spridning av felaktig information till befolkningen.  Alla har väl hört att gräs är farligt? Alla har väl fått lära sig att inte ligga på nyklippta gräsmattor? Det enda det handlar om är att staten och läkemedelsföretagen går miste om sina pengar om folk blir friska av naturmedel från sin egen gräsmatta. Staten hänvisar till forskning, som ofta är finansierad med statliga pengar, som säger att gräset innehåller gifter har cancerogena effekter. Ofta är forskningarna finansierade av staten. Den erkända medicinska institutionen Pharma de Boralis, som drivs av obundna forskare, publicerade redan år 2002 en artikelserie om Amorbus effekter.
….
…. blah blah blah….
….
… Sen till själva poängen …
Låt dig inte luras av staten eller av läkemedelsföretagens påkostade marknadsföring. De försöker bara lura dig på dina pengar. Deras intressen är att du hålls sjuk så att du fortsätter att betala för mediciner. Amorbus, som idag finns som förädlad produkt, kan ersätta åtminstone 90% av dina andra läkemedel. En liter Amorbus enligt daglig rekommendation håller dig frisk i flera månader. Amorbus kan du beställa på följande webbplatser:………
Ah yes – köp inte deras produkt – köp min istället. Ge inte dina pengar till staten – ge dem till mig istället. Staten ljuger för  dig – jag pratar sanning. Staten vill tjäna pengar på att du är sjuk – jag vill att du är frisk. Hmmm, låter som om det skulle beövas en liten lektion i nationalekonomi här… men orkar inte…

Kvacksalveri har funnits sedan Lucky Lukes tid. Tyvärr är det mera tillgängligt idag med alla sociala medier – och folk tror på dem! Suck! Varje dag publiceras mängder av rent kvacksalveri på nätet under olika mer eller mindre seriösa försök att fånga uppmärksamhet. Skriver jag lite vackra ord, lite latinska termer och lite kemiska beteckningar så ser det proffsigt ut. Sen hänvisar jag till medicinsk forskning och “erkända” medicinska tidskrifter samtidigt som jag beskyller annan, och mera erkänd, forskning för att vara missvisande och/eller felaktig. Gärna drar jag in någon form av konspirationsteori mellan stat och läkemedelsföretag som vill förhindra att människor blir friska. Sen är det bara att publicera på nätet och kamma in stålarna. 
Du som tänker betala för nån konstig substans som, som läkemedelsföretag varnar om att är farlig, som eventuellt också staten förbjudit som kosttillskott, men som du trots allt via någon alternativ källa eller en wannabe häxdoktor till kompis så varmt rekommenderat dig  – tänk först innan du halsar första shotten: Tror du verkligen, på fullaste allvar, helt ärligt, innerst inne – att det finns någon ultimat mirkelkur som motverkar ditt annars så ohälsosamma leverne? Borde du börja med att låta bli spriten och tobaken? Borde du äta hälsosammare och motionera mera? – Nej, det är så tungt att anstränga sig! Hellre shottar jag lite suspekta susbtanser så kan jag ligga kvar på soffan med min öl…  Kom igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *